„Ферари лусо“ можда личи на караван, али теренца никада нећемо правити!

У Женеви је у току 86. Међународни салон аутомобила. Од 60 премијера, највише је супераутомобила вредних преко милион евра. Као по правилу све скупо продато је за час, а неки ће чекати своје омиљене аутомобиле и две године. Драган Милутиновић, новинар РТС-а, проверава да ли ће „Ферари“ направити теренца, као што су јавили неки медији.

Купци су богати Руси, Арапи или челници најсиромашнијих афричких и азијских земаља.

Највише купаца преко интренета на слепо има Кина која годишње купи неколико хиљада најскупљих модела. Кинески милијардери имају хоби да купе најскупљи аутомобил, затим га бејзбол палицом демолирају и те снимке окаче на Јутјуб, а све у циљу да се понизи произвођач. Зато се њима ређе продају најскупљи аутомобили.

Ко буде имао преко 2,3 милиона евра моћи ће да купи и овај „ламборгини“ који стиже до 100 км/х за свега 2,5 секунде и који има максималну брзину преко 300 километара на час.

Ту је и „ферари лусо“ за који кажу да је први „ферари“ који личи на мањи караван, а цена му је два милиона евра.

„Одлучно демантујемо да ћемо направити теренац 'ферари'. То једноставно не иде уз нас, неспојиво је мада има купаца који би и финансирали овакву производњу. Некима само то фали у њиховој колекцији. Једноставно ми правимо тркачка, а не теренска возила“, тврди Енрико Галијера из „Ферарија“.

За сладокусце ту је и „астон мартин ДБ 11“ који је возио Џејмс Бонд лично, а сада ће га возити непознати олигарх из Сибира. Каже да ће направити полигон који личи на сценографију из филма.

„Овај 'бугати широн' највише пажње је изазвао код новинара. Њега покреће мотор од 1.500 кс који постиже максималну брзину преко 400 км на час. За сада је лимитиран на 430 км на час пробни возачи постижу и до 480 км на час. Ауто кошта 2,5 милиона евра и чека се две године, а 'Бугати' је планирао да произведе свега 500 примерака“, каже репортер РТС-а из Женеве, Драган Милутиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво