Читај ми!

„Анонимуси“: Ако хоћете да хакујете ИД, ево вам приручник

Интернет група „Анонимус“ је, у циљу окупљања што већег броја људи ради прикључења њиховом рату против Исламске државе, објавила водич за заинтересоване који помаже у идентификацији и извођењу напада на странице и корисничке налоге ИД на друштвеним мрежама.

Активисти су након напада у Паризу обећали да ће разоткрити и прогонити одговорне у „Операцији Париз“ (OpParis) која је већ резултирала идентификацијом и гашењем хиљада исламистичких налога на Твитеру, нападнуте су и срушене странице које се користе за обучавање екстремиста, а најављен је и напад на одређене хаштегове.

У овом тренутку добар део исламиста, који покушавају приступити друштвеним мрежама прима поруку „базен је затворен“.

У водичу за почетнике (The Noob Guide) група помаже сваком ко жели да крене у свет хаковања са упутствима за које каже да су једноставни за разумевање.

„Ваш допринос нама пуно значи и ми вас храбримо да, уколико можете, учествујете у свим активностима. Што нас је више, то је веселије“, кажу из групе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије