Читај ми!

Процурили тајни подаци о новом руском нуклеарном торпеду

Кремљ је потврдио да су грешком процурили неки тајни подаци када су руске ТВ станице објавиле слику нацрта нуклеарног торпеда, намењеног за обалску борбу против непријатеља.

За време састанка председника Русије Владимира Путина са официрима у Сочију, где се расправљало о развоју руских војних потенцијала, један број телевизијских екипа успеле су да фотографишу неке тајне папире и нацрте, преноси Раша тудеј.

Презентациони слајд насловљен "Океанская многоцелевая система 'Статус-6'"  показује нови оружани систем нуклеарних подморница, који је осмишљен да заобиђе НАТО радаре и све системе противракетне одбране, као и да направи штету на економским постројењима на непријатељској обали.

У фусноти је написано да би детонација радиокативног торпеда изазвала радиоактивну контаминацију на великом подручју, што би осигурало да се оно не користи за војне, економске и друге активности за дуго времена.

Према нејасним информацијама уз слајд, торпедо је означен као самоходно подводно возило са дужином кретања од 10.000 километара и функционисањем на дубини од 1.000 метара.

Још није јасно да ли је нови оружани систем у развоју или је само представљан као једна од опција коју би руска војска могла хипотетички да има. Међутим, према процурелим информацијама, ново оружје би могло да буде развијено у бироу „Рубин“ за поморски инжењеринг.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков потврдио је да су одређене тајне информације процуреле након састанка у Сочију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије