Читај ми!

Бесплатан бежични интернет у тротоару!

Непостојање вај-фај конекције вероватно је највећи технолошки проблем у развијеном делу планете, али не и у једном енглеском градићу који је пронашао оригинално решење. Улице у центру Чешама ускоро ће бити покривене вај-фај сигналом чији ће извор бити смештен, ни мање ни више, него у асфалту.

Бесплатан бежични интернет у тротоару! Бесплатан бежични интернет у тротоару!

Пилот пројект који је развила компанија „Вирџин медија“ омогућиће шетачима, становницима и локалима у центру градића континуирану везу, чија ће брзина достизати 166 МБ/сек.

Реч је о брзини која је седам пута већа од просечне брзине широкопојасног интернета у Уједињеном Краљевству.

Ова бежична конекција омогућиће скидање видео-снимка од 600 до 700 мегабајта за око 30 секунди.

Рутер ће дословно бити постављен испод ногу пролазника у облику оптичких каблова чији ће сигнали досезати даљину и до 80 метара.

Претпоставља се да ће ефикасност новог јавног рутера испод бетона и плочица тротоара допринети повећању интернет промета за око 10.000 одсто до 2025. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво