Читај ми!

Све фазе настанка једног „боинга“!

Авио-компанија „Бритиш ервејз“ објавила је видео-снимак у којем се приказује процес настанка авиона, односно све фазе изградње до самог тренутка када је летелица коначно у функцији.

У четвороминутном снимку, стручњаци састављају „боинг 787-9 дримлајнер“ који треба да почне да лети овог месеца са лондонског аеродрома „Хитроу“.

Авион са два „ролс ројс трент 1000“ мотора предвиђен је да прими 216 путника распоређених у четири класе и биће коришћен за летове до Абу Дабија, Делхија, Куала Лумпура, Муската и Остина у Тексасу.

„Дримлајнер“ је достављен компанији „Бритиш ервејз“ прошле недеље након што га је десетине радника направило у огромној „Боинговој“ фабрици у Сијетлу, у Вашингтону.

Делови велике путничке летелице достављени су теретним „747 дримлифтером“, а сада може да се види како настаје унутрашњост авиона.

Када се делови споје, а машине и људи ураде свој део посла, „боинг“ се шаље на први тест.

„Боинг 787-9 дримлајнер“ је шест метара дужи и 10 центиметара виши од претходног модела.

Такође, тиши је и у њега може стати 20 одсто горива више, док у бизнис класи сада постоји осам, уместо 14 места, а прозори су 30 одсто већи од просечних.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара