Читај ми!

„Теслино“ кросовер чудо звано „модел икс“

Тек завршено представљање „Теслиног“ новог „модела икс“ показало је да задња врата која се отварају нагоре нису ни изблиза највеће изненађење новог модела. Ево још неколико: 400 километара домет, од 0 до 100 за 3,2 секунде, најбезбеднији теренац икада направљен.

Илон Маск подигао је чаршав са „модела икс“ и у седишту компаније у Фримонту у Калифорнији коначно представио дугоочекивани четвороточкаш.

За почетак, Маск је истакао безбедност новог модела, који ће бити најбезбеднији теренац свих времена. Директор компаније „Тесла моторс“ очекује да ће „модел икс“ добити свих пет звездица безбедности, што ниједном теренцу није пошло за руком.

Кросовер теренац који ће се потпуно кретати на електрични погон нуди се у два модела – 32.000 долара за "P90D Signature" (дуални мотор од 90 киловата) и 142.000 долара за "P90D Founder" који ће имати „луди“ мод вожње.

"Signature" до 100 километара на сат убрзава за 3,8 секунди, а максимална брзина му је 250 километара на сат. Домет са једним пуњењем му је 400 километара.

Иако ове карактеристике јесу импресивне, "Founder" још помера границе. Има исти домет и максималну брзину, али у „лудом“ моду до 100 километара на сат убрзава за невероватне 3,2 секунде.

Занимљиво да му се задња врата отварају нагоре и у „Тесли“ их зову „соколова крила“.

И нису само за привлачење пажње – у тестовима се показало да се у збијеним просторима лакше отварају од уобичајених врата.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара