Читај ми!

Од данас могућа кућно направљена „кока-кола“

„Кока-кола“ направљена у сопственој кући од данас је могућа, ако се претходно плати 300 долара за апарат, плус долар по чаши.

Компанија „Кеуриг грин маунтин“ саопштила је да од данас продаје апарате који могу правити хладне напитке као што су „кока-кола“, „спрајт“, „доктор пепер“ и други газирани сокови. Апарат ради по сличном принципу као „Кеуригови“ апарати за кафу и чај - уметне се патрона и притисне дугме и ето пића.

„Кока-Кола“ такође рачуна на успех апарата „Кеуриг колд“ - највећи произвођач пића има 16,8 одсто удела у тој компанији.

Нејасно је, међутим, ко ће желети да купи „Кеуриг колд“, повећи апарат који кошта 369,99 долара с могућношћу да се на промоцији купи и за 299 долара.

Сваки уметак кошта између 1,12 и 1,25 долара да би се направило нешто преко два децилитра напитка. То ни у Америци није повољно пошто се за нешто више пара може купити два литра кока-коле, колико и у Србији.

Директор „Кеурига“ Брајан Кели каже да циљ није да се понуди јефтинији производ, већ да на располагању у кући постоје различита пића, а да не морају да се чувају конзерве и флаше које заузимају простор.

Идеја за прављење газираних пића код куће није нова. Компанија „Содастрим интернешенал“ већ има апарате за газирана пића, али се ти апарати разлику од „Кеуриг колда“. Код „Содастрима“, флаша се пуни водом и онда притисне на апарат како би се добила газирана вода. Купци се, међутим, жале да патрону за газирање треба мењати сваких неколико недеља.

Код „Кеуриг колда“ је процес једноставнији. Апарат се напуни водом, а онда се уметне патрона с одређенуим пићем као што је „кока-кола“. Патроне имају два дела - један с угљен-диоксидом и један с концентратом. Пиће је готово за највише 90 секунди током којих се и охлади.

И поред мана с ценом, „Кеуриг“ мисли да ће његов апарат за сокове постати популарнији од његових апарата за кафе који се налазе у 17 одсто америчких домаћинстава.

„Кеуриг колд“ се од данас продаје преко интернета, а у продавницама ће бити доступан од октобра у Атланти, Бостону, Чикагу, Даласу, Лос Анђелесу и Њујорку. „Кеуриг“ најављује да ће за пар година избацити на тржиште и апарат који може правити и хладан и топла пића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се