Читај ми!

Пакети будућности: мобилни, претплата и... аутомобил!

Велике компаније попут „Епла“ и „Гугла“ планирају да аутомобиле у будућности продају у пакету са мобилним телефонима.

Прошле недеље у околини Братиславе имали смо пробу првих возила са уређајима који омогућавају вожњу без значајне улоге возача.

Ако их не коригујете воланом, возила не прелазе исцртране линије на коловозу, а полазе, коче, возе и прате друго возило испред и иза себе.

„Све се своди на телеметрију која је развијена из сигурносних система. Сада имамо могућност да возача растеретимо свих функција, осим поласка. Све остало у току вожње аутомобил може сам. Ови системи допринеће да аутомобили међусобно комуницирају, а удеси ће бити немогући. Зато је ово систем будућности“, изјавио је Карим Џордимаина из компаније „Опел“.

Друга карактеристика аутомобила будућности јесте то да он више неће морати да има власника већ ће свако моћи да се претплати на одређени систем који има разне врсте и моделе аутомобила.

Мобилним телефоном моћи ће да се наручи аутомобил. Овај систем се користи од скоро код нас, али са обичним возилима.

Употреба се обрачунава у минутима као код мобилних оператера.

„Минимално време за вожњу јесте 15 минута. Приликом уплате кредита од сат времена, корисник на свом налогу располаже са тих 60 минута - значи, ако потроши 15 минута, преосталих 45 остаје на његовом рачуну и нема временског ограничења када те минуте може да искористи“, рекла је Јевтовић Јелена, директорка „Кар фор јуз“ (Car4Use).

Фирма која се бави овим послом нуди 30 аутомобила широм Београда на разним локацијама које можете пронаћи, откључати и возити мобилним телефоном. Ако немате довољно минута можете их докупити.

Погодности су велике. Нема паркинга нити регистрације, без муке са мајсторима, а и много је јефтиније од таксија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара