Читај ми!

Код нових „ајфона“ ново је само једно – све!

Нови „Еплови“ паметни телефони, "iPhone 6S" и "6S Plus", најнапреднији су до сада, чуло се на представљању у Сан Франциску. Чип им је 70 одсто бржи од претходних модела. Камера, очекивано, има 12 мегапиксела. Јавност прво видела нови софтвер за паметне сатове, као и нови, највећи „ајпед“ до сада, "iPad Pro", и телевизијску апликацију.

21.05 - Највеселије за крај... На сцену излази група "One Republic".

21.00 - У продаји ће се наћи мало касније него што се мислило – 25. септембра. Кук истиче да је ово најнапреднији телефон које су до сада направили.

20.57 - Основни модел и даље има меморију од 16 GB. A цене такође остају исте. Бар на америчком тржишту уз двогодишњи уговор.

20.55 - Вај-фај му је двоструко бржи.

20.50 - Да би се искористиле све могућности ове камере, морате отићи у егзотичне крајеве, каже Фил индиректно.

20.47 - Наш циљ су биле фантастичне боје. А ту је сада и 4к видео!

20.44 - Камера је нова – „ајсајт“ од 12 мегапиксела. Педесет одсто више пиксела него пре, истиче Фил Шилер. Да, и даље мало вири из позадине. Али је зато аутофокус бољи.

20.40 - Очекивано, телефон има А9 чип. Бржи је од А8 за 70 одсто! Има 90 одсто брже графике, у „класи конзола“. Демо изгледа „убитачно“!

20.30 - Екрани су им покривени најјачим стаклом у индустрији, алуминијумско кућиште никад боље, међутим, прича почиње најачим адутом - 3D Touch-om, новом генерацијом.

Тај тродимензионални додир учиниће да ваше слике, поруке и остало искоче на ваш екран, уз специјалне ефекте у позадини.

Притисните мало, јаче, још јаче... Овај динамички систем је дубоко интегрисан у "Ајос 9".

20.25 - Коначно! Најпопуларнији телефон свих времена, „ајфон“, како истиче Кук. „Узбуђен сам што могу да вам покажем нове моделе. Mожда изгледа познато, али ми смо променили све.“

20.22 - За многе главни део вечери, представљање нових смартфона, још увек није почео.

19.50 - Кук се вратио на сцену да би најавио... Још увек не нове „ајфоне, већ њихову визију телевизије! Наиме, више од 60 одсто ТВ стриминга гледа се преко „Еплових“ уређаја. Тако да, како Кук каже, будућност телевизије лежи у апликацијама.

19.45 - Најнапреднији „ајпед“ биће понуђен у три колоритне варијанте: сивој, златној и сребрној. Његове цене на америчком тржишту можете видети на слици изнад.

19.18 - Уследио је део о новом „ајпеду“, "iPad Pro". Намоћнијем уређају такве врсте који су до сада направили. Има највећи екран на једном "Ајосу". Може све што може и паметни телефон, истиче Фил Шилер.

Бржи је од 80 одсто Пи-Сијева. Има батерију која држи 10 часова.

19.00 - Тим Кук, извршни директор „Епла“, налази се на бини. Очекује се опширна најава са много бројева. Захвалио је свим запосленима у „Еплу“ који су ту и причу почео од новог софтвера за паметни сат, watchOS 2.0.

18.30 - Сала је већ пуна, тензија расте!

17.22 - Шушка се да ће догађај својим наступом затворити Тејлор Свифт.

17.10 - Новинаре већ пуштају у „Бил Грејем сивик аудиторијум“, грандиозну салу у Сан Франциску, где ће бити представљени нови паметни телефони, иако је до почетка остало скоро два часа.

Никада се S модели нису по дизајну много разликовали од својих претходника тако да се то не очекује ни данас – "6S" и "6S plus" ће углавном имати хардверске промене, као и помпезно најављивано препознавање различите јачине додира по екрану.

Ова опција, већ представљена на „Епловом“ паметном сату као "Force Touch", наводно ће препознавати три врсте додира, а како наводе специјализовани медији, на телефонима ће се звати "3D Touch Display".

Требало би да екрани остану исти као код „ајфона 6“ и „6 плус“, са истим дијагоналама (4,7 и 5,5 инча) и резолуцијом. Новине подразумевају бољи процесор "A9" и 2 GB RAM меморије.

Кућиште ће бити израђено од јачег алуминијума, отпорнијег на савијање. Кад је реч о боји, спомињу се четири варијанте: златна, розе-златна, сребрна и тамносива.

„Епл“ ће унапредити и предњу и задњу камеру – задња сa 8 „скаче“ на 12 MP и са њом ће моћи да се снима и 4к видео, док ће се резолуција предње камере повећати на 5 MP, уз додатни блиц за боље селфије.

Наводно би у продаји требало да се појави 18. септембра, са истом ценом на америчком тржишту као и сваке године.

Постоји могућност да до краја године буде представљен и модел "6C".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво