Читај ми!

Моћна "Falcon Heavy" полеће на пролеће

Огромна ракета „Falcon Heavy“ биће лансирана на пролеће следеће године, рекао је Ли Розен, потпредседник компаније „SpaceX“ задужен за лансирање.

Розен је рекао да ће то бити сјајан дан када у априлу или почетком маја будемо лансирали ракету.

Већ неко се време говори о лансирању ракете "Falcon Heavy", али је и неколико пута одлагано. Када буде лансирана биће то најјача ракета у употреби, способна да у ниску орбиту однесе 53 тоне терета.

До сада је само „Сатурн V“ била јача.

"Falcon Heavy" je у суштини три спојене "Facon 9" ракете. Компанија планира да до лансирања усаврши процес враћања првог степена назад на Земљу.

Прво лансирање ракете у пролеће биће само демонстрација и неће носити ништа у орбиту, али ће наредно однети у орбиту 37 сателита.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво