Читај ми!

Интернет алатка процењује личност на основу лајкова

Универзитет у Кембриџу пласирао је нову интернет алатку помоћу које се, на основу података о лајковима, могу проценити кључне психолошке особине, религиозни и политички ставови, интелигенција и срећа корисника друштвене мреже „Фејсбук“.

Интернет алатка процењује личност на основу лајкова Интернет алатка процењује личност на основу лајкова

Фејсбук има велику количину података о корисницима, између осталог, са којим профилима долазите у контакт, колико времена проводите посећујући их, као и све што сте навели у порукама, а ова нова интернет алатка користи податке о лајковима како би изградила слику о кориснику помоћу које може да му прилагоди „њуз фид“, односно континуирани пренос новости, као и рекламе за одређене циљне групе, пренео је данас британски Телеграф.

Центар за психометрију Универзитета у Кембриџу направио је интернет алатку која користи само лајкове, и ниједан други податак, како би направила слику личности корисника друштвене мреже, саопштава Бета.

Алатка под називом Apply Magic Sauce (Примени чаробни сос) помоћу лајкова процењује пол, интелигенцију, животно задовољство, сексуалну оријентацију, политичку и верску опредељеност, образовање, брачни статус, као и особине личности а осмислили су је истраживачи, а не сам Фејсбук.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво