Читај ми!

Нова „Зе-5“ серија, први телефон са 4к екраном

„Сонијево“ одељење за мобилне телефоне бележи прилично успешно пословање последњих година, а сада су у Берлину одлучили да поново одушеве кориснике са новим моделима „експирија Зе-5“ (Xperia Z5), „експирија Зе-5 компакт“ (Xperia Z5 Compact) и „експирија Зе-5 премијум“ (Xperia Z5 Premium), од којих је последњи наведени први телефон са екраном резолуције 4к.

„Сони“ је на представљању обелоданио да ће „Зе-5“ имати дијагоналу екрана од 5,2 инча, „Зе-5 компакт“ 4,6 инча и „Зе-5 премијум“ 5,5 инча.

Наравно, „Зе-5 премијум“ је изазвао највише пажње. Иако су се многи питали колику разлику у квалитету слике нови екран може да понуди, „Сонијево“ објашњење било је прилично логично.

Аргумент јапанске компаније је да не постоји много материјала са 2,5к резолуцијом (већина quad HD екрана заправо су 2,5к), док са друге стране има прегршт садржаја са 4к резолуцијом.

Што се квалитета слике и екрана тиче, сви су на конференцији у Берлину имали само речи хвале. Изузетно је светао и јасан са одличном репродукцијом филмова и Јутјуб снимак у 4к резолуцији.

Оно што је некада био заштитни знак „експирија“ серије јесте дуготрајни живот батерије, која је све до „Зе-3 плус“ модела могла комотно да издржи два дана. Међутим, са „Зе-5“ су одлучили да врате јачу батерију, за коју из „Сонија“ тврде да ће без проблема издржати два дана.

Али није све у изгледу. Јапанска компанија побринула се да „испод хаубе“ има довољно снаге. Сва три модела имају процесор "Snapdragon 810" и три гигабајта радне меморије на „Зе-5“ и „Зе-5 премијум“, односно два гигабајта на „Зе-5 компакт“.

Сва три телефона имају и импресивне камере. За почетак имају сензор од 23 мегапиксела са "Bionz" процесором. „Сони“ тврди да имају најбржи аутофокус (0,03 секунде) од свих паметних телефона.

Наравно, сви модели су отпорни на прашину и воду. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво