Читај ми!

„Ејсер“ представио рачунар састављен из блокова

Тајванска компјутерска компанија „Ејсер“ представила је модуларну верзију десктоп рачунара, чији делови, као блокови, могу лако и брзо да се састављају и мењају.

Рачунар из серије "Revo build" као основну јединицу има квадрат дебљине око 125 милиметара, који садржи процесор и матичну плочу, док остале јединице, које се продају одвојено, садрже хард дискове, прикључке за уређаје као што су слушалице, микрофон, интернет и друге додатке.

Блокови, како их „Ејсер“ (Acer) назива, спојени су магнетним или електричним пин прикључцима, без сувишних шрафова и каблова, што поједностављује њихово склапање, објављено је на сајту Cnet.com

Идеја је да корисник може да изабере блокове које жели и да избегне све оно што му не треба.

Ови рачунари користе платформе базиране на процесорима "Intel Pentium" и "Celeron" и имају до осам гигабајта РАМ меморије, што је уграђено у базу без могућности додавања више меморије са новим блоковима.

„Ејсер“ је најавио да ће се нови рачунар наћи на европском тржишту у октобру и да ће почетна цена бити 199 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво