Читај ми!

Смартфон протерује лаптоп рачунаре

Паметни телефони су преузели вођство над лаптоп рачунарима код Британаца, који се радије прикључују на интернет управо преко ових супербрзих мобилних апарата.

Смартфон протерује лаптоп рачунаре Смартфон протерује лаптоп рачунаре

Представници "Ofcom"-а, британског регулаторног тела за област комуникације, наводе је да је пре годину дана 40 одсто људи преферирало коришћење компјутера, а 22 одсто паметни телефон.

У међувремену, једна трећина корисника заменила је лаптоп рачунар смартфоном када сурфује интернетом, приступа социјалним мрежама или када купује онлајн, док 30 одсто људи, ипак,  бира свој лаптоп, јавља Ројтерс.

Занимљиво је да је истраживање показало да у Енглеској сада половина популације у старосној граници између 55 и 64 године поседује смартфон. 

Такође, они проводе више времена „залепљени“ за мобилни телефон, користећи га дневно у просеку један сат и 54 минута, док се трећина корисника лати свог телефона у првих пет минута после буђења.

Према наводима "Ofcom"-а, Велика Британија је кренула узлазном путањом што се тиче коришћења мобилних телефона, било „ајфона“ или „андроида“ у последњих годину дана, уз осмоструко повећање на претплате на чак 23, 6 милиона долара.

Телевизија, с друге стране, и даље највише задовољава потребе анимације потрошача.

Људи у просеку гледају дневно три сата и 40 минута програма, што је 11 минута мање него прошле године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара