Читај ми!

Ера киборга је почела: Уместо кључа користите чип!

За око 40 америчких долара можете да се претворите у киборга! Барем делимично. Биохакерска компанија "Dangerous Things" поједноставила је процес „хаковања човековог тела“ и сада свако може да угради чип у своје тело.

Последње две године Амал Графстра, оснивач и председник компаније "Dangerous Things" (Опасне ствари) из Сијетла, продао је многе усадиве чипове с којима људи „унапређују“ своје тело.

За сада, ови уређаји делују првенствено као идентификатори који омогућавају људима да их користе као замену за кључеве и лозинке.

На пример, Графстра има поједан чип у свакој руци, па је готово потпуно престао да користи кључеве и лозинке. Његови чипови омогућују му да закључава и откључава врата, пријави се на своје рачунаре и улогује на друштвене мреже. Он чак може да покрене свој мотор и ауто без кључа.

„Ускоро би имплантати могли да буду повезани са рачунима у банкама како би биле могуће трансакције“, објаснио је Графстра.

Цене производа су у распону од 39 долара за основне чипове до 99 долара за пакет који садржи све потребно да сами уградите чип у року од неколико минута.

Иако с имплантатима долазе приручници како да сами усадите уређај, Графстра ипак не препоручује да сами обављате поступак.

Многи зазиру од саме помисли на чиповање, али оснивач фирме "Dangerous Things" тврди да то није толико неприродно колико се чини на први поглед.

„Некада смо користили камење и штапове као алате. То није ништа ново и ово је само природан напредак. Сада стављамо алате у своје тело“, објаснио је Графстра.

Његова компанија, која је отворена пре две године, до сада је продала хиљаде чипова.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара