Читај ми!

Почела надоградња „Виндоуза 10“

После дуго чекања, „Виндоуз 10“ коначно је стигао, враћајући са собом неке старе, добре опције, али и доносећи новости, попут виртуелне асистенткиње Кортане и интернет претраживача „Еџ“, који треба да избрише сва болна сећања на „Интернет експлорер“.

Како да дођете до „десетке“? Уколико на рачунару већ имате инсталиран Виндоуз 7 или Виндоуз 8, прилично лако. Неки од корисника који су се већ пријавили за надоградњу вероватно су приметили да се на „це“ партицији хард диска појавила инсталација за нови систем.

„Мајкрософт“ је данас откључао документа и активирао инсталацију, која се одвија у неколико корака. Виндоуз 10 је омогућен за десктоп и таблет рачунаре, паметне телефоне и играчке конзоле.

Нови интернет претраживач „Еџ“ (Ивица) замениће „Интернет експлорер“, а сви корисници ће добити и виртуелну помоћницу Кортану.

Враћа се „старт" дугме! Бранимир Ђуровић, маркетиншки менаџер за Виндоус, каже да је „Мајкрософт“ у складу са захтевима корисника вратио „старт“ дугме и учинио „десетку“ најбољим оперативним системом.

„Стандардна функционалност 'старт' дугмета, проширена је за 'старт' мени и могућност да пинујете, односно да позиционирате своје омиљене апликације и програме на старт мени. Самим тим да будете продуктивнији, али и да себи прилагодите простор“, објашњава Ђуровић.

Што се тиче потребних ресорса за инсталацију, они подразумевају: процесор од једног гигахерца, гигабајт РАМ меморије за 32-битни односно два гигабајта за 64-битни оперативни систем и 20 гигабајта простора на хард диску.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара