Читај ми!

„Самсунг“ представио таблет „галакси таб С2“

Тачно годину дана након изласка последњег „Самсунговог“ таблета, компанија из Јужне Кореје представља нову танку посластицу за љубитеље геџета. У августу стиже „галакси таб С2“, дебљине 5,6 милиметара.

Јужнокорејски електронски гигант „Самсунг“ представио је таблет „галакси таб С2“ (Galaxy Tab S2), чија је специфичност његова дебљина од 5,6 милиметара, преноси Танјуг. Новитет је представљен годину дана након изласка модела „галакси таб С“.

Нови таблет ће се појавити у продаји у августу. Иако цена није објављена, познаваоци кретања у свету технологије процењују да би требало да буде око 500 евра. „Галакси таб С2“ понуђен је у две верзије: са екраном од осам инча и од 9,7 инча.

Унутар таблета налазе се осмојезгарни процесор, три гигабајта РАМ меморије и складишни простор од 32 или 64 гигабајта, у зависности од изабране верзије (може се користити меморијска картица „микроСД“ да би се додало још 128 гигабајта меморије).

На полеђини уређаја налази се један систем за снимање фотографија од осам мегапиксела, а на предњем делу други од 2,1 мегапиксел.

„Галакси таб С2“ има супер АМОЛЕД екран са резолуцијом 2.048 пута 1.536 пиксела.

Уређај ће функционисати под оперативним системом „Андроид 5.0“ (Лолипоп).

Таблет садржи и велики број сензора (акцелерометар, скенер за дигиталне отиске...), систем за глобално позиционирање ГПС и повезан је са мрежама 2Г/3Г/ЛТЕ.

Маске уређаја биће доступне у две верзије: црној и белој, објављено је на порталу Numerama.com.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво