Читај ми!

„Гугл“ омогућио куповину без посредовања дистрибутера

Веб-претраживач Гугл, који гаји амбиције у сектору онлајн трговине, увео је опцију „купи“ (Buy) у резултате претраге за одређене производе, омогућавајући корисницима смартфона да обављају е-куповину без посредства дистрибутера, као што је „Амазон“.

„Гугл“ омогућио куповину без посредовања дистрибутера „Гугл“ омогућио куповину без посредовања дистрибутера

Клијенти који кликну на ту опцију усмеравају се на „Гуглову“ интернет страницу са производима где могу да персонализују своје поруџбине и да одаберу начин испоруке производа, објавио је лист Паризијен у свом веб-издању.

„Иако смо тек на почетку, с ограниченим бројем малопродаваца, опција 'купи' представља важну фазу у процесу преусмеравања малопродаваца на мобилне уређаје да би придобили клијенте", објаснио је један од руководилаца „Гугла“, Џонатан Олфернес, на веб-сајту те компаније.

Досад су клијенти кликом на опције „Гугл куповина“ (Google Shopping) или „купуј на Гуглу“ (Shop on Google) били често преусмеравани према веб-сајту неког од малопродаваца, типа „Амазон“ или неког независног малопродавца.

Америчка група на овај начин реагује на све већу тенденцију корисника да употребљавају свој смартфон ради претрага трговина у близини и тиме се директно укључује у област електронске трговине.

Почетком маја, „Гугл“ је у САД увео опцију која омогућава Американцима који користе његов претраживач да директно поручују своја јела из ресторана преко резултата претрага.

Друге друштвене мреже, као што су Пинтерест и Фејсбук, недавно су развиле сличне опције „купи“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво