Читај ми!

ДАРПА зна како да направи атмосферу на Марсу!

Марс има климу која није наклоњена човеку, али Америчка агенција за развој технологија за војску има план да трансформише планету специјално дизајнираним организмима. Уколико научници буду успешни у својој замисли, човек ће моћи да живи на Црвеној планети!

ДАРПА зна како да направи атмосферу на Марсу! ДАРПА зна како да направи атмосферу на Марсу!

Људи већ деценијама маштају о одласку на Марс, а научници и о његовом насељавању. Та је опција, чини се, сада ближа него икада захваљујући плану Агенције за развој технологија за војску САД (ДАРПА).

Људска нога још није крочила на тло Марса и и даље је велико питање када ће се то догодити. Иако на тој планети још нису пронађени конкретни знаци живота, то није обесхрабрило научну заједницу да покуша да смисли начин да насели Црвену планету, пише портал techtimes.com.

ДАРПА је најавила план који предвиђа загревање и згушњавање атмосфере Марса уз помоћ фотосинтетских организама укључујући и биљке и бактерије.

Тако би Марс постао „друга Земља“, то јест планета са атмосферским условима који су присутни на Земљи.

Вероватноћа да се Црвена планета трансформише тако још је изузетно мала. Ипак, стручњаци ДАРПА тврде да сада напокон постоји технологија потребна за трансформацију негостољубивих подручја не само на Земљи, већ и у свемиру.

Након што се технологија усаврши и испроба прво на Земљи, прелази се на Марс.

Наравно, увек постоји и могућност да се план Америчке агенције никада не буде спроведен. Ипак, остаје нада да ће насељавање Марса и претварање те планете у место за живот човека бити могуће.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара