Читај ми!

Неуспех "Space X"-а, ракета експлодирала два минута по полетању

Беспилотна ракета „фалкон 9“, која је требало да допреми на Међународну свемирску станицу две тоне залиха, експлодирала је два минута после полетања са Флориде. "Space X" формира тим који ће утврдити узрок квара.

Наса је потврдила да је „фалкон 9“ који је "Space X" лансирао са Свемирске обале Флориде, то јест из Кејп Канаверала, у 10.21 по локалном времену (16.21 по средњеевропском времену), експлодирао три минута касније, пише Раша тудеј.

У експлозији је уништен теретни брод у којем су биле две тоне залиха намењених астронаутима на Међународној свемирској станици. Делови ракете и брода пали су у Атлантски океан.

„Квар на летелици се десио приликом пењања“, објавила је компанија "SpaceX" на Твитеру

Компанија формира тим стручњака који треба да утврде шта је пошло по злу. Астронаути нису угрожени и имају довољно хране и других потрепштина.

Летелица дуга 63 метра је 19. ракета „фалкон 9“ коју је "SpaceX" лансирао од 2010. године. Овакве ракете до сада су шест пута отпремиле потрепштине на Међународну свемирску станицу, што је део уговорених 15 летова вредних укупно две милијарде долара.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара