Читај ми!

Само богати ће у будућности имати псе, а обични смртници роботе

Аустралијски универзитетски професор и борац за заштиту животиња доктор Жан Луп Ролт тврди да ће пораст глобалне популације довести до тога да пси постану луксуз.

Ролт сматра да ће време роботских љубимаца доћи пре него што се то очекује. „Ово можда звучи невероватно, али ће роботски љубимци бити нормална ствар будућим генерацијама“, истакао је професор са Универзитета у Мелбурну.

Роботи нису вековима далеко. Ако популација порасте на 10 милијарди до 2050. године, како се предвиђа, роботски љубимци ће се појавити на тржишту пре него што многи мисле.

Према његовим речима, роботика је много напредовала последњих година, а људи у Јапану се већ везују за своје механичке љубимце.

„Када инжењери осмишљавају роботске псе, фокусирају се на друштвену интелигенцију, на оно што је људима потребно – друштво, љубав, послушност, зависност. Они желе да сазнају све о понашању животиња како би што боље могли да их копирају“, рекао је Ролт.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара