Читај ми!

Дроном против варања на пријемном испиту

Најновије кинеско оружје против варања на пријемном испиту је беспилотна летелица са шест пропелера.

Изнад два центра, где је организовано тестирање у граду Луојанг у провинцији Хенан, беспилотна летелица, вредна десетине хиљада долара, скенирала је да ли има неуобичајених сигнала послатих ка уређајима који су студенти кришом унели на тестирање.

На информативном вебсајту те провинције објављено је да није било регистрованих таквих сигнала у недељу, првог дана испита који је ове године полагало укупно 9,42 милиона матураната.

Пријемни испит je најважнији тест за Кинезе и његови резултати су главни критеријум за одређивање факултета који свршени средњошколци могу да упишу.

Путеве и места где се одржава испит обезбеђује полиција, а власти су апеловале на возаче да не користе сирене док пролазе поред школа и да дају предност возилима који превозе полагаче или тестове.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се