Читај ми!

Прва паметна палма „никла“ на плажи „Бурџ ел Араба“!

Паметна палма, станица висока шест метара која ради искључиво на соларну енергију, појавила се, наравно, у Дубаију.

Од јуче, сви гости на плажи најлуксузнијег хотела у Емиратима, „Бурџ ел Араба“, могу да допуне своје мобилне телефоне и таблете док се сунчају или брчкају.

И то није све – омогућен им је бесплатан приступ интернету, информацијама о знаменитостима Дубаија, правилима о понашању на плажи, а моћи ће да сазнају и колико износе температура ваздуха и температура мора.

"Smart Palm" јединствени je самоодрживи уређај који ради искључиво на соларну енергију, захваљујући монокристалним соларним панелима, а бесплатна вај-фај конекција доступна је у радијусу од око 53 метра.

Капацитет уређаја је око 50 корисника у сваком тренутку.

Иза овог пројекта стоји приватна фирма „Д Идеа“, а до краја године наћи ће се на 52 локације на најпосећенијим плажама и у парковима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара