Читај ми!

„Фотошоп“ слави 25. рођендан!

Иако су савршено дотерани фотомодели прва асоцијација на „Фотошоп“, постоји много, много тога што овај програм нуди, а на то нас подсећа и "Adobe" са својим креативним видео-записом поводом 25. рођендана „Фотошопа“.

Видео-клип који траје један минут, дизајниран је од стране "Goodby, Silverstein & Partners" и биће објављен у недељу на 87. додели Оскара, преноси сајт Adweek

Алекс Амадо, креативни директор компаније "Adobe", рекао је да 25. рођендан Фотошопа представља велику прекретницу за компанију.

Фотошоп се користи у свему што видимо и додирујемо, свакој реклами коју смо погледали, свакој фотографији која је објављена, све до принта на мајицама, билборда, индустријског дизајна и филмова“, истакао је Амадо. 

„Овај видео представља захвалност свим креативним људима који су користили Фотошоп и који су нам помогли да напредујемо и створимо нешто ново и боље.“

„И желимо да изазовемо нове креативне генерације дизајнера, уметника, фотографа и редитеља, да сањају више, а ми ћемо им помоћи да те снове достигну“, додао је Амадо.

Још је објаснио да овај видео-запис представља много више од обичне презентације: „Када бисмо само монтирали слике, то би онда била само презентација са музиком у позадини“.

„Желели смо да тој презентацији додамо више кретања и акције, и на овај начин смо представили различите ствари које се догађају сликама када дизајнери раде на њима.“

Амадо је критиковао и лошу страну употребе Фотошопа, у смислу стварања нереалне слике људског тела. „Људи користе Фотошоп на невероватне начине у сврху уметности и комерцијале, дизајна, астрономије, медицине“, рекао је.

„Користи се и у сврхе специјалних ефеката, али такође и у решавању злочина. Не свиђа нам се када се користи у негативне сврхе, и не подржавамо то. Али, верујемо да коришћење Фотошопа у добре сврхе свакако превазилази сваки изазов.“

Сувласник компаније "Goodby, Silverstein & Partners", Рич Силверстајн, рекао је да је коначно дошло време да Фотошоп добије своју рођенданску журку.

„Фотошоп не служи само за дотеривање фотографија познатих особа, то је програм који помаже креативности да оживи. Тешко је наћи било шта што Фотошоп није додирнуо у последњих 25 година. Желели смо да прикажемо да када једном отворите Фотошоп, чуда су могућа.“

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије