Читај ми!

„Јутјуб“ слави 10. рођендан

Један од најпопуларнијих и најзанимљивијих сајтова на интернету, чувени онлајн друштвени медиј „Јутјуб“ слави десету годину постојања.

Сваког минута на „Јутјуб“ убаци се око 300 сати материјала, који нису наравно сви вредни гледања, али има оних који и те како јесу, пише Гардијан.

На десети рођендан популарне мреже, којим се означава дан кад је регистрован његов домен, представљамо вам неке од снимака који су били веома битни за њену еволуцију.

Први видео-клип постављен на овај сајт носио је назив „Ја у зоолошком врту“ и објављен је 23. априла 2005. године.

Један од оснивача „Јутјуба“ Џавед Карим тада сигурно није био свестан шта ће представљати његова незанимљива шала о слону.

Видео-снимак наступа Џенет Џексон и Џастина Тимберлејка на Супербоулу, сматра се инспирацијом за настанак сајта као што је „Јутјуб“.

Један од својевремено најгледанијих видео-снимака на овом сајту био је Charlie bit my finger, симпатични снимак два мала британца који је погледан више од 811 милиона пута.

Ипак рекорд држи Јужнокорејац Сај и његов хит Гангнам стајл са чак 2.241.113.997, који је оборио све рекорде, па и сам „Јутјуб“, који је морао да надгради свој механизам бројања због овог видео-снимка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара