Читај ми!

Представљен футуристички електромагнетни топ

Америчка морнарица представила је јавности електромагнетни топ који ће моћи да испаљује пројектиле брзином седам пута већом од брзине звука и да погоди циљ удаљен 180 километара.

Ново оружје, на чијој се изради радило годинама, представљено је на сајму америчке морнарице почетком недеље, објавио је Вашингтон пост.

Пре десетак дана, вест да ће јавност први пут моћи да види употребу електромагнетног шинског топа (railgun) изазвала је огромно интересовање.

Уместо барута који би потиснуо пројектил, нови топ користи електромагнетне импулсе, а пројектили ударају мету таквом силом да уопште не морају да садрже експлозивно пуњење.

Један високи званичник морнарице је недавно упоредио удар пројектила из новог електромагнетног топа са „проласком теретног воза кроз зид при брзини од 150 километара на сат“.

Чињеница да оружје не садржи барут и бојеве главе значи да су елиминисани неки од значајних безбедносних ризика за припаднике америчке морнарице, истакао је поменути званичник.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара