Отпоран на метке и спречава рикошет

Систем "Soft Armour", пуњен тврдим керамичким куглицама, показао се отпорним на метке, а осим тога спречава и рикошет.

Технологију зида пуњеног керамичким куглицама развио је "Saab". Како је компанија саопштила, систем "Soft Armour" пружа потпуну заштиту од панцирне муниције калибра 7,62 милиметра и 12,7 милиметара.

„Систем се заснива на концепту кутије пуњене керамичким куглицама. Систем је специјално осмишљен да обезбеди војнике од дејствовања непријатељског ватреног оружја, а може да се прилагоди за различите потребе и угради у многе постојеће структуре ради заштите војника“, кажу из те компаније.

Јединствени керамички материјал зауставља уобичајене балистичке пројектиле, као и панцирну муницију, специјално прављену за пробијање телесних оклопа.

Тестирање је показало да је нови систем без проблема издржао 500 испаљених метака калибра 7,62 милиметра из велике близине. Осим тога, није било рикошета.

Након тога, испробан је и против митраљеског зрна калибра 12,7 милиметара са 100 метара раздаљине и такође је без проблема зауставио сва зрна без иједног рикошета.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара