Читај ми!

Турска поново хоће да блокира Твитер

Однос турских власти према „Твитеру“ није баш благонаклон, пошто многи корисници постављају прилично критичке поруке, документа и фотографије, што се властима у Анкари никако не свиђа. Као и марта прошле године, Турска прети блокирањем „Твитера“ на својој територији уколико одређене увредљиве поруке не буду скинуте са те мреже.

Сукоб се овај пут води око Твитер налога листа Бир гун, који је објавио документа о томе шта је полицијска рација открила у камионима турске обавештајне службе на путу према Сирији, преноси Њујорк тајмс.

Камиони су, наводно, превозили оружје за подршку побуњеницима који се у Сирији боре против режима Башара ал Асада.

Упркос томе што је Твитер испунио неке захтеве турских власти и обрисао одређене поруке са налога листа Бир гун, друштвена мрежа одбила је да потпуно блокира налог.

Турски званичници су се, према наводима Њујорк тајмса, разљутили због такве одлуке и запретили потпуним укидањем Твитера на територији те земље.

Ово је други пут да власти у Анкари долазе у сукоб са Твитером. Прошлогодишња двонедељна забрана у марту није имала жељени ефекат, јер је у ствари повећан интернет саобраћај и полемика о корупцији, која је узроковала блокирање друштвене мреже.

Твитер и њему слични, искоренићемо их. Не занима ме шта међународна заједница каже. Сви ће видети моћ Турске републике“, рекао је турски председник Реџеп Тајип Ердоган тада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара