Читај ми!

„Галакси А7“, „тањи и од Кејт Мос“!

Осмојезгарни „паметњаковић“ са „селфи“ oпцијом ускоро стиже из „Самсунга“. Овај данас откривени фаблет, како их популарно зову, имаће метално кућиште и „компетитивну цену“.

„Галакси А7“, „тањи и од Кејт Мос“! „Галакси А7“, „тањи и од Кејт Мос“!

„Самсунг галакси А7“ је нови 4G смартфон који је „тањи од Кејт Мос када је на чишћењу ђусом“, речи су којима је CNet духовито описао нови, данас најављени мобилни телефон из серије – А.

Јужнокорејски електронски гигант га је „извукао из тајних одаја“ само неколико месеци након што је најавио два мања „рођака“ – А5 и А3.

Реч је о моћном осмојезгарном апарату који комбинује два одвојена четворојезгарна процесора (1,8 GHz четворојезгарни и 1,3 GHz четворојезгарни процесори подржани са 2GB RAM-а) и има 5,5-инчни HD AMOLED eкран.

Са 141 милиметром доста је дужи од наведених. Такође има и већу батерију од 2.600 mAh, па ипак је успео да остане екстравитак са 6,3 милиметра дебљине, што је тање и од А5 и А3, али и од „ајфона 6“, за чак пет милиметара.

Покреће га „андроид 4.4 киткет“, што ће мало разочарати љубитеље мобилних телефона, с обзиром на то да није убачен најновији „андроидов“ софтвер – „лолипоп“.

„Краси“ га и задња камера од 13 мегапиксела, док предња има пет.

Унутра се крије „складиште“ за 16 гигабајта и слот за "micro-SD" картицу ради проширења меморије.

Цену нису откривали, али је истакнуто да ће бити компетитивна.

Мањи претходници су иницијално били намењени кинеском тржишту, где „Самсунг“ има велику конкуренцију у компанијама као што су „Сијаоми“ и „Леново“. Тамо А5 кошта 424 долара.

Генерално, цела серија А (у којој сви телефони имају метално кућиште) требало би да помогне јужнокорејском гиганту да поврати пољуљану позицију на тржишту, тако да ћемо видети где ће све најновији модел А7 бити „распоређен“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво