Читај ми!

Каиш који попушта пред храном!

Ово је "Belty", паметни каиш који је се аутоматски подешава у зависности од тога колико сте јели или вежбали тог дана.

Ако сте од оних којима је потпуно нормално да попусте каиш после оброка, на Сајму потрошачке електронике у Лас Вегасу (ЦЕС) појавио се неко, тачније нешто што ће уместо вас обављати тај „тежак“ задатак.

Зове се "Belty" и реч је о каишу са паметном шналом која се сама подешава током дана, у зависности од тога колико сте појели или колико сте вежбали па се „стањили“.

Такође, води рачуна о вашем здрављу генерално – „гурка“ вас када предуго седите.

Представила га је француска фирма "Emiota" и функционише тако што је опремљен малим сензорима, акцелратором и жироскопом – тачно зна колико се крећете и да ли бисте морали бити активнији.

Паметна шнала каиша се повезује са апликацијом која мапира податке прикупљене током дана. На основу њих пласира повратне информације и сугестије које одговарају подешавању каиша у реалном времену.

Заправо, унутар шнале се налази неколико мотора који стежу и попуштају каиш на основу обима вашег струка, што значи да спада у производе које једанпут купите и можете да их користите... па, до краја живота. 

Међутим, још увек није јасно хоће ли "Belty" заживети или остати сајамска „фора“.
Јер, прототип је базиран на металу, што неће сваком пријати нон-стоп око струка. Због тежине, посебно.

Представник фирме је изјавио за сајт Мешабл да ће цена бити висока, јер реч је о луксузном производу, па би то могла бити још једна отежавајућа околност.

Време појављивања на тржишту такође није саопштено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво