Читај ми!

Русија планира набавку авиона Т-50?

Руско ратно ваздухопловство требало би да добије 55 борбених авиона T-50 до 2020. године, наводи Владислав Гончаренко, заменик директора одељења за борбене авионе Уједињене ваздухопловне корпорације.

Прве испоруке ових авиона очекују се у 2016. години: „Број прототипа је у порасту, а држава спроводи програм по распореду“, рекао је Гончаренко за московски радио Ехо.

Пет авиона Т-50 је завршено, а три се још увек производе у компанији „Сухој".

Гончаренко је рекао и да ће нови систем надзора и борбене беспилотне летелице, које је наручило руско Министарство одбране, бити испоручене до 2018. године.

„Радимо на беспилотним летелицама, не само оним извиђачким које врше надзор на бојном пољу него пре свега на борбеним, извиђачким системима“, објаснио је Гончаренко.

Руско Министарство одбране је потписало уговор са Ваздухопловном корпорацијом о дизајнирању војних транспортних авиона модела MTA Ил-112Б.

„Ове године смо потписали уговор за пројектовање MTA Ил-112Б. Лансирање ових авиона је заказано за 2018. годину“, рекао је Владислав Гончаренко.

MTA Ил-112В ће заменити Ан-24 ('Coke') и Ан-26 ('Curl'). Са носивошћу од око шест тона, авион ће моћи да превезе војно особље, лака возила и наоружање.

Крајем 2013. године заменик министра одбране Јуриј Борисов изјавио је да је државно одељење одбране за 2014. годину издвојило 7,9 милијарди рубаља за производњу авиона Ил-112В. Наиме, потребно је 62 авиона Ил-112В, да замене застареле моделе Ан-26.

Уједињена ваздухопловна корпорација планира да произведе 105 авиона и достави их руским оружаним снагама.

У 2011. години испоручено је 19 авиона, а у 2013. години достављено је чак 68 борбених авиона.

„Ове године планирамо да набавимо око 100 борбених МТА и специјалних авиона. Већ смо испунили око 80 посто од предвиђеног", додао је заменик директора одељења за борбене авионе Уједињене ваздухопловне корпорације

Такође је покренута модернизација војних транспортних авиона. Најосетљивији елементи и системи бомбардера биће замењени током овог програма, који ће обезбедити примену нових ваздушних оружја.

Што се тиче транспортне авијације, Гончаренко је рекао да ће Ил-76 'Candid' заменити Ил-76МДМ: „Програм модернизације ће се завршити 2016. године, а 2017. ће бити покренут програм модернизације Ил-76.“

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара