Читај ми!

Џетмен виђен изнад Дубаија

Када Џетмен изговори познату фразу „да је само небо граница“, треба му веровати! Ив Роси, како му је право име, овога пута је проверио где су ти лимити изнад Персијског залива, тачније Дубаија.

Бивши војни пилот и Гинисов рекордер Ив Роси, познат као Џетмен, извео је нову мајсторију над небом Уједињених Арапских Емирата.

„Летети сâм је одлично, али летети са још неким је неописиво боље“, изјавио је Роси, опремљен паром крила на млазни погон, пре него што ће извести лет заједно са мађарским акробатским летачем Верешом Золтаном.

Роси, у свом футуристичком џет оделу решио је да изнад Дубаија помери границе и иде против гравитације.

Овим изазовом који је назвао остваривањем дечачког сна, на ком је радио деценијама, одлучно, храбро и уз тимски рад, бивши пилот швајцарског ратног ваздухопловства, желео је да прослави 43. Национални дан Уједињених Арапских Емирата, како је најавио заједно са шеиком Хамданом, престолонаследником Дубаија.

Након искакања из хеликоптера изнад пустиње, Џетмен се винуо изнад Дубаија уз помоћ својих моторних крила, изводећи разне акробације.

Џетмен може да достигне брзину и преко 199 километара на час, без обзира што је натоварен са 55 килограма тешким крилима које носи на леђима.

Лет изнад Дубаија је само један од бројних Џетменових авантура. Након лета изнад швајцарских Алпа 2008. године, Роси је такође прелетео и Енглески канал, Велики кањон, као и Христа Спаситеља у Рио де Жанеиро. 

Швајцарац је такође летео и преко планине Фуџи у Јапану прошле године. Али он ипак каже да оно „најбоље тек долази“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво