Читај ми!

„Гугл“ одлази из Русије

Америчка интернет компанија „Гугл“ саопштила је да повлачи своје инжењере из Русије, наводећи да ће у тој земљи остати екипа подршке корисницима и локалним клијентима.

Ова одлука се доводи у везу са доношењем нових закона за заштиту сајбер простора Русије. Око 50 инжењера који раде на територији Русије добиће понуду да наставе да раде за „Гугл“ у другим земљама, преноси сајт TheInformation.

Упркос повлачењу инжењерског одељења, „Гугл“ ће оставити екипу за корисничку подршку. „Посвећени смо корисницима у Русији и зато не желимо да они трпе“, саопштили су из компаније. 

Председник Русије Владимир Путин у јулу је потписао закон којим се обавезују интернет провајдери и друштвене мреже да чувају податке о својим корисницима искључиво на серверима на руској територији.

„Гугл“ није прва компанија која напушта Русију, пошто је још у септембру "Adobe Systems" затворио канцеларију у Русији.

Почетком новембра у медијима је писано да ће усвајање новог закона резултирати забраном производа и услуга многих компанија, попут „Епла“, „Фејсбука“ и „Твитера“.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво