Читај ми!

Београд домаћин Европског првенства у "Counter-Strike"

Београд ће 14. и 15. децембра угостити најбоље репрезентације у борби за титулу европског првака у електронском спорту и то у игри "Counter-Strike: Global Offensive".

Такмичење ће бити организовано у „Експо центру“, а улаз за све заинтересоване је бесплатан.

„Европско првенство у електронском спорту биће прилика и за промоцију Београда и Србије у целом свету“, оценио је директор Туристичке организације Београда Мидораг Поповић и додао да манифестациони туризам доприноси популаризацији неке дестинације, па је тако и у овом случају.

Према његовим речима, такмичење ће допринети и информисању младих из наше земље и њиховом укључивању у ову врсту спорта.

Такмичење су подржали и градски секретаријати за спорт и привреду, а секретар Секретаријата за привреду Тијана Маљковић изразила је уверење да ће следећи пут код нас бити организовано Светско првенство у електронском спорту.

Прве године на такмичењу учествовале су 42 репрезентације Европе, а 2014. су се пријавила 44 национална тима са простора Старог континента.

Прошле године је на овој манифестацији забележено око пет милиона гледалаца, а очекивања организатора су да ће ове године та цифра бити удвостручена, јер је, како кажу, у целом свету све више заљубљеника у једну од најпопуларнијих игара на свету – Counter-Strike: Global Offensive.

Такмичење траје укупно четири месеца, а завршница се другу годину заредом одржава у Београду.

Прошле године су у завршници биле само две репрезентације – Данска је била победник, а Француска вицешампион, док ће ове године у финишу учествовати четири репрезентације.

За најуспешније, предвиђене су и награде – прва награда износи 6.000 долара, друга 3.000 долара, а трећа 1.000. долара. Уз све три новчане укључене су и робне награде.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво