Читај ми!

Чували лозинке у фасцикли „лозинке“...

Тек што су у „Сонију“ мислили да хаковање компанијиног огранка за снимање филмова не може горе да буде, објављена је нова тура поверљивих докумената са шифрама и лозинкама интерних налога, али и фирминих налога на друштвеним мрежама и другим онлајн сервисима. Да ствар буде гора, све је било сачувано у фасцикли „лозинке“!

Хаковање компаније "Sony pictures" већ је изазвало хаос у једном од највећих холивудских студија, а последице се шире и ван филмске индустрије, пошто су хакери обелоданили и детаљне изводе од плата више од 30.000 запослених у компанији „Дилојт“.

Кад је реч о „Сонију“, хакери су објавили детаљне информације о филмским буџетима, висинама зарада, здравственим картонима и будућим пројектима. 

Таман што су у „Сонију“ помислили да читава ситуација не може да буде гора, хакери су објавили нове украдене податке, који укључују 139 „ворд“ докумената, табела у „екселу“, „зипованих“ и ПДФ докумената.

На њима се налазе хиљаде шифара за интерне налоге, као и оне на друштвеним мрежама и другим веб-сервисима.

На једном од докумената налазе се и корисничка имена и лозинке за налоге великих филмских пројеката на Фејсбуку, Јутјубу, Мајспејсу и Твитеру.

Најгоре од свега јесте чињеница да су све лозинке уредно чуване у фасцикли „лозинке“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије