Читај ми!

Српкиња вицешампионка света у гејмингу!

Боранка Милица Тешовић освојила је сребрну медаљу на 6. Светском првенству у гејмингу, "e-Sports" игрању видео-игара одржаном у Бакуу.

У укупном пласману, Србија је, међу 24 земље, колико је учествовало на турниру, екипно заузела 9. место.

У женској конкуренцији у игрању "Tekken Tag tournament 2" игре, од Милице је била боља само такмичарка Русије.

Србију је представљала трочлана екипа, у којој су осим Милице Тешовић били Влада Станковић који се такође такмичио у игрању "Tekken Tag tournament 2" игре, и у мушкој конкуренцији освојио 4. место.

Трећа такмичарка Биљана Брлетић је имала тешку групу и није прошла у даљи ток такмичења у игрању "Heartstona".

Игре које су се играле на овогодишњем турниру су биле су "DOTA2", "Hearthstone", "Starcraft 2", "Tekken tag Tournament 2" и "Super Street Fighter 4".

„Репрезентација Србије је показала да имамо одличне играче. Само учешће на првенству, са играчима који деле исту страст и жељу да буду најбољи и покажу шта знају у игри коју и ти играш је непроцењиво искуство“, изјавила је Милица.

„У мојој конкуренцији било је девет држава. Прво место је освојила Русија, а треће Финска. Жеља људи из Србије да се такмиче је огромна и заиста сам срећна што сам успела да одем, још више због освојене медаље“, додала је.

Иако многима изгледа да је играње видео-игара пука забава, оне све више попримају карактеристике правог спортског такмичења у електронском облику.

„Ово је за мене постало много више од игре. Највећу подршку имам од 'Текен клуба' у Београду, који је недавно основан и има двадесетак чланова“, објаснила је Милица.

Она каже да тренира свакодневно по два сата, а недељно се најмање два пута такмичи са колегама у клубу.

„Можда некоме све ово звучи помало смешно, али ако знамо да се гејминг индустрија пробила и да се организују милионски турнири у играма, то је шанса да се заљубљеници пробију и у свету. Драго ми је да је то и у Србији неко препознао“, каже Тешовићева.

Српски тим отпутовао је на такмичење захваљујући спонзорству компанија "ComputerLand" и "Logitech" и 9. место у укупном пласману сматра се одличним успехом за Србију.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије