Читај ми!

„Гугл“ лансирао "Camel View" у Емиратима

Чувени „Гуглов“ аутомобил "Street View" престао је одавно да буде атракција за пролазнике на улицама. Међутим, оно чему је компанија морала да прибегне у Уједињеним Арапским Емиратима изгледа доста комично.

Да, "Google Street View" je eволуирао у камеру на камили, наводи Би-Би-Си.

Необично снимање у пустињи Лива омогућило је свима ужитак у њеним бескрајним пешчаним пространствима из удобности дома, и то све захваљујући камилама.

Људи из „Гугла“ објашњавају да су коришћењем ових животиња могли да забележе „аутентичне слике“ уз минимално узурпирање околине.

"Google Street View" сада покрива око 230 градова, али је пројекат имао и својих проблема од почетка, 2007. године.

Када је "Street View" лансиран у Великој Британији, људи су сматрали да је реч о нарушавању њихове приватности од стране САД – у селу Бротон, близу Милтон Кејнса, становништво је чак јурило препознатљиви аутомобил, оптужујући „Гугл“ да их снима кроз прозоре!

У Немачкој је реакција јавности била још упечатљивија – целе улице биле су замрачене услед побуне локалног становништва.

Компанија је на питање о приватности одговорила да „камера није све време уперена у појединачне особе“.

Током 2010. године, појавила се још једна контроверза када се појавила информација да су поједини „Гугл“ аутомобили сакупљали податке са необезбеђених вај-фај мрежа и да су случајно скинути поједини имејлови и шифре људи.

Компанија се извинила и обећала да ће учити из својих грешака.

Но, у овом случају, „Гугл“ ваљда може да се опусти – у пустињи не би требало да буде превише проблема!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије