Читај ми!

Опција „купи“ ускоро на „Фејсбуку“?

Поред опција „свиђа ми се“ и „подели“, корисници „Фејсбука“ могли би ускоро и да кликну на дугме „купи“.

Како се ближи сезона празника, највеће друштвене мреже планирају да омогуће својим корисницима да купују на њиховим сајтовима. На тај начин искористили би до сада неостварене, али уносне могућности е-куповине.

И док већина корисника Фејсбука и Твитера редовно користи опције „свиђа ми се“ и „подели“ на налозима својих пријатеља, могуће је да ће се ускоро појавити и опција „купи“ поједине производе, пише Раша тудеј.

Ипак, ако се узму у обзир контроверзе које је Фејсбук произвео након што је откривено да врши тајне експерименте на својим корисницима, многи људи су забринути да би та друштвена мрежа могла заправо да постане онлајн продавница.

Иако су претходни покушаји да се трговина убаци на друштвене мреже били неуспешни, инсајдери су и даље уверени да су ти сајтови савршено место за онлајн куповину.

Твитер је још пре месец дана почео са ограниченим тестирањем опције „купи“ на неким америчким налозима.

„'Шеровање' је поприлично поуздан индикатор тога шта људи желе да купе“, каже за АФП Енди Стивенс, шеф одсека за стратегију и истраживања компаније Share this.

Грег Стерлинг, истраживач у "Opus Research" сматра да је добра стратегија да друштвене мреже уведу онлајн куповину будући да имају велики број корисника. Ипак, неопходно је да се направи добар план. „Само стављање 'купи' опције неће бити довољно ефективно“, рекао је Стерлинг.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије