Читај ми!

ЕУ „пустила“ мобилне у авионе, али не и вај-фај!

Европска агенција за безбедност ваздушног саобраћаја дозволила је употребу мобилних телефона и таблета током целог лета, али уз ограничену употребу интернета.

„Нов пропис данас ступа на снагу, али ће авио-компаније морати прво да подесе своје авионе на нови систем", наводи се у саопштењу ЕАСА.

Према постојећим прописима, путници морају да своје уређаје ставе на „режим током лета авионом“ (flight mode), односно да искључе бежичну везу са интернетом, јер ти сигнали могу да ометају системе управљања авиона.

Европска комисија је раније дозволила да путници користе интернет и шаљу електронску пошту када авиони лете изнад 3.000 метара.

„Нова мера дозвољава авио-компанијама да путници користе мобилне телефоне и таблете током целог лета", навела је европска агенција и додала да још није дозвољено коришћење бежичног интернета (WiFi) током целог лета.

Свака авио-компанија ће морати претходно да провери да ли та мера не угрожава летове. Те компаније имају осам месеци да се прилагоде новом систему.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије