Читај ми!

„Фијат 500-Л“ (у друштву) звезда у САД

Прича о „фијату“ и Америци се наставља. После низа играних спотова за модел 500-Л, и Холивуд се укључио у рекламу, па се ауто може видети „у друштву“ Џенифер Лопез и Годзиле. Резултат – одлична продаја!

У извозу из Србије и даље је без премца „Фабрика аутомобила Србија“. Иако је криза захватила продају аутомобила у свету, наш производ „фијат 500-Л“ у првих шест месеци одлично се продаје у Америци. Продаја је почела и у Канади, а највише се траже најопремљенији модели и продужени модел.

Прича о „фијату“ и Америци се наставља. После мноштва играних спотова за модел 500-Л, и Холивуд се укључио у рекламу. Овога пута на сцену је изашао велики гуштер Гозила који показује да је „фијат“ за њега велики залогај. Ту је и група нових спотова са Џенифер Лопез за мањи модел – 500. Добар маркетинг је условио да се у првих седам месеци из Крагујевца у САД извезе више од 10.000 возила.

Најбоља продаја је била у јулу када је продато скоро 1.500 „фијата 500-Л“ само у Америци.

Ђорђо Нери из „Крајслер-Фијата“ каже да је веома задовољан продајом и да за следећу годину имају још амбициозније планове. 

„Разне приче због квара или фабричких грешака нису тако опасне и нису тако проблематичне за пласман и продају. То су ситнице које се исправљају у ходу и веома брзо ћемо и 'фијат 500-Л' довести да све буде како треба. Поверење купаца постоји и то је нама највећа награда“, рекао је Нери.

Продаја расте јер, према подацима, целе прошле године у Америци је продато око 8.000 „фијата 500-Л“, док је у седам месеци ове године продато 3.000 више. Ако се настави таквим темпом, може да се деси да се продаја удвостручи.

„Највише се тражи модел 500-Л са мануелним мењачем и са фул опремом. Већина младих емиграната који су стигли у Америку и Канаду крајем прошлог века траже баш 'фијат 500-Л'. Траже га и млади брачни парови са децом, али и многе даме, јер са бојама које он носи може бити и модни детаљ“, каже Оливер Франсоа из „Фијата“.

Продаја у Канади је тек почела и од ње се очекује доста. Интересантно је да се модел из Крагујевца више тражи у великим градовима као што су Њујорк, Чикаго и Вашингтон, а мање у америчкој провинцији. Купци су већином образовани и доброг материјалног статуса.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво