Читај ми!

Свемирска технологија за оглашавање на интернету!

"Real Time Bidding" (РТБ), револуционарна технологија која омогућава аутоматски закуп интернет огласног простора у реалном времену, базиран на принципу лицитације, и у којем одлуке доносе напредни рачунарски системи, требало би да подигне ниво оглашавања на интернету у Србији.

Компанија „Дајрект медија“ (Direct Media) је са компанијама „Џемијус“ (Gemius) и „Датаксу“ (DataXu), покренула напредну "Real Time Bidding" (РТБ) огласну кампању за дигиталне сервисе „Теленора“, уводећи овај најсавременији вид интернет оглашавања на велика врата на српско тржиште.

Кампања „Тelenor Play+", која је кренула крајем јула, лансирана је са циљем да интернет посетиоце ближе упозна са пет популарних „Теленорових“ дигиталних сервиса.

„Револуционарна РТБ технологија, која је првобитно развијена у САД, и тек постепено улази на тржишта земаља Западне Европе, омогућава аутоматски закуп интернет огласног простора у реалном времену, базиран на принципу лицитације, у којем одлуке доносе напредни рачунарски системи“, рекао је Јован Стојановић, директор „Дајрект медије“.

„Програмско лицитирање за сваку појединачну импресију се одвија на више десетина виртуелних берзи паралелно и омогућава веома комплексно и прецизно таргетирање посетилаца. Тиме се трошкови оглашавања смањују, макси,мализује се ефекат оглашавања али и приход интернет издавача, док се вредност огласног простора одређује транспарентно, на отвореном тржишту, у делићу секунде“, додао је Стојановић.

Користећи интелигентне рачунарске алгоритме, способне да уче, процењују и предвиђају на основу понашања посетилаца на сајтовима и бројних додатних информација (тзв. "Big Data"), РТБ систем је у стању да сваки банер испоручи посетиоцу са највећим афинитетом за понуђени производ или услугу.

Систем који се користи развијен је од стране доскорашњих инжењера НАСА, задужених за слање мисије на Марс, и није случајно што су у њему примењена нека од решења до којих се дошло током развоја ове мисије. Слично као и у ситуацији у којој је марсовски ровер препуштен сам себи, овисан од сопствених опажања, закључака и одлука које на основу њих доноси, за РТБ систем је битно да самостално доноси одлуке са две главне особине - брзе и исправне.

Систем реагује у делићу секунде, пратећи паралелно милијарде приказа банера који се одвијају на стотинама хиљада сајтова широм света, нудећи издавачима новац само за приказе за које закључи да су највреднији његовом клијенту. У питању је интернет технологија која ће постати све утицајнија и чије време тек долази.

„Сви у 'Теленору' посвећени смо иновацијама и настојимо да увек користимо најновије технологије и могућности које нам оне пружају. Надамо се да ће ове иновације инспирисати и друге компаније да крену тим путем и да ћемо заједно подићи ниво оглашавања на интернету у Србији“, сматра Владимир Тошић, менаџер сектора за закуп медија у „Теленору“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво