Читај ми!

Представљен најлепши „тенк“ на тржишту!

„Мерцедес“ је и званично представио блиндирану верзију "S" класе – "S600 Guard". Најновији модел бренда из Штутгарта је способан да се одупре нападима балистичког нивоа 9 и 10. Довољно је рећи да ветробранско стакло има 135 килограма.

Производња блиндиране верзије "S" класе је почела годину дана након што је овај модел пуштен у серијску производњу, а "Guard" варијанта "S" класе производиће се у Зинделфингену паралелно са другим блиндираном „Мерцедесовим“ аутомобилима, наводе ауто-мото сајтови.

Нови блиндирани модел из „Мерцедесове“ понуде је ручни рад запослених у Зинделфингену, који тамо већ производе неколико балистички отпорних аутомобила.

Међу њима су још увек актуелна "S" класа "Pullman" (VF 221), "Е" класа (W212), "G" класа (W463) и "М" класа (W166), али сви наведени модели ипак нису толико софистицирани као последњи "Guard" примерак који је „Мерцедес“ припремио.

То што нова „Мерцедесова“ класа носи ознаку балистичког нивоа 9 и 10 значи да је опремљена заштитом VR6/VR7 нивоа која може поднети напад из војног наоружања, као и напад ручних граната и сличних експлозивних направа.

Само ветробранско стакло блиндиране "S" класе дебело је 100 мм и тешко 135 килограма, док је шасија аутомобила ојачана челичним плочама дебелим 50 милиметара.

Иначе, покреће га 6,0 литарски V12 мотор са 390 kW/530KS и 830 Nm обртног момента.

Блиндирана "S" класа "Guard" за сада је доступна само у "S600" варијанти која на себе уз регуларну цену везује и ону од додатних 200.000 евра, колико кошта да се блиндира.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво