Читај ми!

Брзо и сигурно до таксија путем апликације „Пин такси“

Преузимањем бесплатне апликације „Пин такси“, можете да наручите такси из било ког удружења и изаберете модел аута. Посредници су искључени, превозе вас регистровани таксисти, а на крају вожње можете да похвалите возача или да пријавите проблем. Ако се утврди да сте преварени, синдикат подноси прекршајну пријаву против возача и тако штити клијенте.

Предност за кориснике јесте то што бесплатно и брзо могу доћи до такси возила које сами изаберу. Бирају да ли хоће најближи такси или онај који превози особе са инвалидитетом, да ли има седиште за бебе, држач за бицикл или клима уређај. Коришћење је врло једноставно.

„Уђе се у пин апликацију, откуца се број адресе, има више возила које могу да се изаберу. Пошаљем број адресе на којој сам ја и возило ми стигне у одређеном року. За два до три минута ми стигне обавештење кад стиже“, објашњава Срђан Оролић.

Таксисти који прихвате пословање преко интернета добијају таблет са 24 гигабајта интернета месечно, са бесплатном навигацијом и преводиоцем на више језика, што им помаже у комуникацији са страним туристима.

Бранислав, стара гарда таксиста, са стажом више од три деценије, један је од првих који је прихватио нови начин пословања.

„Рачунам да поред могућности узимања вожње преко радио станице и преко улице има још једна варијанта, а то је Пин такси. Сасвим је у реду, до сада сам пар вожњи примио, углавном у поподневним и вечерњим сатима, претежно млади људи имају те апликације у новим телефонима“, истиче таксиста Бранислав Јурас.

Самостални синдикат таксиста и ауто превозника који броји око 2.500 чланова, подржао је нови начин рада јер тако смањују ризик клијената и нелегалну конкуренцију, а повећавају број вожњи и приход. Велики број таксиста распитује се за апликацију, а до сада ју је преузело њих 139.

„Још је само проблем да клијенти схвате да имају нов вид позива, значи који поседују андроид телефоне имају шансу да позову такси возило без посредовања удружења“, каже председник Самосталног синдиката такси возача и ауто-превозника Бруно Садик.

Одскора је осим за андроид апликација доступна и за „Еплов“ оперативни систем Ios. Биће направљен и електронски туристички водич, који ће, преко таблета, објашњавати на више језика поред којих знаменитости пролазите у току вожње.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво