Роботи уместо навијача?

Слабашни јужнокорејски бејзбол тим осмислио је револуционаран начин како да поправи атмосферу на својим утакмицама и „повећа број посетилаца“ – „довео“ је гомилу робота на трибине!

Сада навијачи „Ханва Иглса“ који не могу да дођу на стадион, могу контролисати роботе преко интернета!

Могу да бодре, скандирају и изводе мексичке таласе, али не могу уместо њих да „улете на терен“.

Мет Катлер, уредник на вебсајту SportBusiness International, сматра да је давање прилике већем броју навијача да „присуствује“ утакмицама важна за велике професионалне клубове.

„Ако погледате све велике клубове, нема начина да дођете до сезонске карте – морате бити страшно стрпљиви на листама чекања“, рекао је Катлер за Би-Би-Си.

„Постоји и потенцијал да се то наплати. Можете, без обзира што то може бити мала количина новца, наплатити навијачима различите углове гледања.“

Страствени фудбалски навијач Џон Хемингам, који води чувени навијачки лимени оркестар, нашао је и смешнију страну у свему овоме.

„Шта ако навијачи роботи почну да праве нереде? Постану агресивни, крену да просипају пиће... Jа ту видим пуно проблема и опасности. Шта ако оду на део трибина за који немају карту? Роботи хулигани!“, нашалио се Хемингам.

Ривали их сажаљевају

Није лако бити навијач „Ханва Иглса“. У последњих пет година изгубили су више од 400 пута, што је њиховим навијачима донело надимак „Будистички свеци“.

Они мање фини противнички навијачи их називају „Ханва пилићима“.

Е, па сада ће те „пилиће“ који не могу да присуствују утакмици заступати роботи.

И не само што могу да им контролишу покрете и скандирање, већ постоји и опција убацивања лица (аплоудовања) навијача у машину.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво