Читај ми!

И Емирати иду на Марс?

Владар Дубаија, шеик Мухамед бин Рашид ел Мактум, најавио је да ће Уједињени Арапски Емирати основати агенцију за истраживање свемира. Њен циљ ће бити усавршавање свемирских технологија и лансирање комуникационих и научних сателита.

План власти УАЕ је и да лансирају посебну летелицу на Марс! Иначе, једна од нафтом најбогатијих земаља света до сада је у многа сателитска истраживања и програме картографског снимања уложила више од пет милијарди долара.

„Наше поднебље је колевка велике цивилизације. Са правим алатом Арапи могу поново да човечанству дају велики научни допринос“, гласи шеиков „твит“.

Што се мисије слања сонде на Марс тиче, још се процењују трошкови развоја и лансирања.

„Наш приоритет је стварање специјализованих и добро обучених кадрова који могу да развијају нову технологију и онда је примене у истраживању свемира“, рекао је шеик Мухамед.

Он је свима који су укључени у пројекат наложио да сарађују са истраживачких институтима других земаља.

„У наредних седам година бићемо сведоци уласка УАЕ у свемирску трку, у којој ће се надметати са другим великим земљама у истраживању космоса. Доказаћемо да смо способни да допринесемо научном развоју човечанства“, истакао је владар Дубаија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара