Читај ми!

„Тесла моторс“ спрема „модел III“

Најпопуларнији произвођач електронских аутомобила планира да 2016. године представи „модел III“ који ће бити 20 одсто мањи од „модела С“ и бити пандан „бе-ем-ве серији 3“, преноси „Ауто експрес“.

„Модел III“ ће бити четврти аутомобил „Тесла моторса“. Пре њега је 2012. године представљен „модел Икс“, а крајем године ће почети дистрибуција.

Иначе, „модел III“ је првобитно требало да се зове „модел Е“, али је амерички аутомобилски џин „Форд“ тужио „Тесла моторс“ да жели да преузме назив легендарног „модела Е“.

Кључна ствар код новог модела биће цена од 35.000 долара, што је у поређењу са другим четвороточкашима компаније веома присупачна цена. Оно што ће омогућити ово је чињеница да „Тесла моторс“ ускоро почиње са градњом "Gigafactory", огромне фабрике у САД за производњу батерија.

Ново постројење ће, осим за „Теслине“ моделе, батерије правити и за друге муштерије, попут „Мерцедеса“ и „Нисана“. Осим тога, планира се и развојни програм и производња огромних батерија за соларне и ветро-фарме.

Муск је истакао да очекује да ће нови аутомобил моћи да пређе око 320 километара под пуним „гасом“ са једним пуњењем.

„Желимо да се људи заљубе у њега и да једва чекају да седну и возе га“, каже амерички милијардер.

Као што је то био случај са „моделом С“, купци „модела III“ моћи ће да користе мрежу „Тесла суперчарџер“ станица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара