Читај ми!

Дуги бели трагови вребају са неба?

Већ дуже време круже разне теорије о геоинжењерингу. И док већина тврди да је запрашивање из ваздуха безазлено и да служи искључиво у борби против глобалног загревања, Насин научник Рајли Дјурен не искључује могућност злоупотребе, док шведска политичарка Пернила Хагберг тврди да је то експеримент америчке обавештајне и безбедносне агенције - CIA и NSA.

Научник и главни инжењер у Насиној лабораторији „Џет пропалжон“ (Jet Propulsion) Рајли Дјурен, заинтригирао је јавност изјавом да је могућа злоупотреба геоинжењеринга за метеоролошку контролу планете, пише Дневно.хр.

Наиме, Дјурен је објаснио да је могуће да се запрашивање атмосфере у име климатских промена тешким металима искористи у негативне сврхе.

То је као микрочиповање планете, упозоравају активисти - планета више не „дише“ по божјој вољи, него по вољи нечијег ума који покушава да успостави потпуну контролу над животним циклусима.

Чиме се све запрашује Земља никада нећемо знати. Постоје студије које су доказале, на узорку кише из целог света, присуство тешких метала.

Кемтрејлс и геоинжењеринг нису спекулације о теорији завере нити научна фантастика како су многи мислили. То је „истина“ која се у тајности одвија већ неколико деценија у нашој атмосфери.

Након што је признање стигло од Уједињених нација, сада је потврдила и Нaса која је недавно одржала јавну презентацију путем лајв стрима о климатским променама и геоинжењерингу на свом ЈПЛ технолошком институту Калифорније.

Шта је уопште геоинжењеринг? Он обухвата стратегију за борбу против глобалног загревања. Реч је о глобалној, људском руком изазваној интервенцији која се тиче Земљиног природног климатског циклуса.

На немачкој националној и највећој телевизији Зе-Де-Еф (ZDF) приказана је емисија о геоинжењерингу, а тамошњи стручњаци су покушали да објасне шта је крајњи циљ тог пројекта. Потврђено је да неозначени авиони круже нашим небом и запрашују атмосферу. Наиме, трагови на небу сваким даном су све видљивији.

Према њиховим наводима, такозвана мрежа отрова“ око планете спречава глобално загревање.

За запрашивање се користи сумпор који се наводно у авиону спаљује и под високим температурама претвара у сумпор-диоксид. Стручњаци тврде да сумпор-диоксид спречава глобално загревање, тако што формира хладни омотач око земље, и напомињу да честице отровног сумпор-диоксида немају снагу да падну на Земљу.

Поводом вести о запрашивању огласила се и шведска политичарка Пернила Хагберг, председница странке Зелених.

„Дуги бели трагови, облачне сумаглице на плавом небу из необележених авиона, нису уобичајени трагови“, рекла је Хагбергова оптуживши америчку обавештајну агенцију (CIA) и америчку безбедносну агенцију "US National Security Agency" (NSA) да експериментише.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије