Читај ми!

Америчка војска се опрема „Црним витезовима“

Министарство одбране САД представило је летећи камион "Black Knight Transformer", револуционарно возило рудиментарног изгледа и маштовитих перформанси, чудо од технике које ће имати и даљинско управљање.

Крајем 2010. године министарство одбране САД започело је пројекат израде летећих возила, на којима ради неколико компанија.

И док се са великим нестрпљењем очекују летећи теренци, компанија "Advanced Tactics Inc" из Ел Сегундоа представила је свој први војни летећи камион, преноси портал Дневни аваз.

Иза имена "Black Knight Transformer" стоји возило прилично рудиментарног изгледа и маштовитих перформанси.

Овај револуционарни камион способан је да вертикално узлети и слети, као и да се подигне до висине од 3.000 метара и притом понесе терет до 2.000 килограма, а највећа предност је што по стандардним саобраћајницама може да достигне брзину од 112 километара на час.

Чудо од технике "Black Knight Transformer" имаће и опцију даљинског управљања.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије