Читај ми!

Ускоро „Реј-бан“ и „Оукли“ паметне наочаре!

Информатички гигант „Гугл“ потписао је уговор са произвођачем чувених „Реј-бан“ и „Оукли“ наочара, око производње "Google Glass" паметних наочара.

„Луксотика“ (Luxottica), италијански произвођач познатих наочара за сунце „Реј-бан“ (Ray-Ban), саопштила је да је потписала споразум о стратешком партнерству са „Гуглом“ који се односи на прављење "Google Glass" наочара, што би могло да отвори пут ка новом тржишту паметних наочара.

У свом саопштењу, италијанска компанија истиче да ће дизајнирати, развијати и дистрибуирати нову врсту наочара за бренд "Google Glass".

Иначе, "Google Glass" je мали уређај са екраном, закачен за рам наочара. Може снимати видео, приступати имејлу, и добијати информације са веба бежичним повезивањем са корисниковим мобилним апаратом.

„Луксотика“ објашњава да ће две групације радити заједно да би креирале иновативнe уређаје за "Glass" бренд, као и да су њихова два главна бренда – „Реј бан“ и „Оукли“ (Oakley) – укључена у уговор.

Финансијски услови нису oбелодањени.

„Верујемо да је ново стратешко партнерство са водећим играчем какав је 'Гугл' идеална платформа за развијање новог пута у нашој индустрији и одговор на еволуирајуће потребе потрошача на глобалном нивоу“, каже Андреа Гуера, директор „Луксотике“.

Многи верују да мобилни рачунари, попут "Google Glass"-a, представљају следећи нови заокрет у технологији, као што су паметни телефони еволуирали од персоналних рачунара.

Међутим, све то је довело до великих полемика и забринутости око могућег угрожавања приватности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се