Читај ми!

„Гугл“ одсад шифрује и-мејл комуникацију

Како би заштитили приватност података својих корисника, стручњаци из „Гугла“ кажу да ће све поруке које буду ишле преко њихове и-мејл услуге бити шифроване како нико не би могао да има увид у њих.

Од када је прошле године избио скандал о шпијунирању и надгледању приватних комуникација људи широм света од стране америчке службе НСА, технолошки џин „Гугл“ покушава да заштити приватност података својих корисника.

Сада су коначно успели. Све поруке које приватни корисници буду слали преко „Гуглове“ и-мејл услуге биће шифроване све док онај коме су упућене не отвори свој налог, када ће аутоматски бити пребачене у првобитни облик.

Главни безбедносни инжењер компаније Николас Лидзборски објашњава да ће порука бити шифрована све време док се налази на „Гугловим“ серверима.

„Свака порука преко наше мејл услуге коју шаљете и примате биће шифрована. Ово осигурава да ће ваше поруке бити сигурне не само док се крећу од вас до наших сервера, већ и док се пребацују између 'Гуглових' центара за складиштење информација. Ово смо поставили као врхунски приоритет од избијања скандала прошлог лета“, наводе из „Гугла“.

Извештаји прошлог лета су показали да је америчка служба НСА хаковала оптичке каблове које користе технолошке компаније да отпремају податке на своје центре за складиштење широм света. Проблем настаје када подаци у фази слања нису шифровани.

Осим што ће шифровање заштитити поруке од НСА, оно ће их заштитити и од хакера.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се